Een budgettraining? Daar steek je wat van op!

‘Hier heb ik echt wat aan’, ‘slimme tips’ en ‘dit had ik eerder moeten volgen’: reacties van deelnemers aan de gratis budgettrainingen die Stichting Knip onlangs afrondde in Emmen en Hoogezand.

Laagdrempelig
‘De budgettraining van Stichting Knip is gericht op het inzichtelijk maken van wat de (verwachte-) inkomsten en uitgaven zijn’, vertelt budgetcoach en trainster Hilda Timmer. ‘Daarnaast komen zaken als toeslagen, regelingen en het voorkomen van schulden aan de orde. Tijdens de trainingen hoeven de deelnemers niets over hun persoonlijke financiële situatie te vertellen, dat is namelijk helemaal niet van belang. Dat maakt ook dat onze trainingen heel laagdrempelig zijn. Wil je wel wat delen of vertellen over je situatie, dan is dat geen probleem. Alles wat je met ons deelt, blijft natuurlijk bij ons’.

Verschillende achtergrond
De deelnemers aan de gratis budgettraining van Stichting Knip hebben allemaal een verschillende achtergrond. Zo deed Ina* mee omdat ze graag wat meer zicht wilde hebben op haar financiën. ‘Ik zie soms door de bomen het bos niet meer, dat vind ik niet fijn. De training leert me stap voor stap een overzicht te maken. Dat geeft me rust. De maand is nu niet meer korter dan mijn bankrekening’. Deelnemer Jeffrey* heeft weer een andere reden om mee te doen. ‘Ik woon sinds kort op mijzelf en ben net 18 geworden. Ik vind de tips die ik gekregen heb over bijvoorbeeld zorg- en huurtoeslag hartstikke handig’. Denise* is voornamelijk te spreken over de bespaartips. ‘Ik ben net moeder geworden; we hebben veel extra kosten. De bespaartips komen nu goed van pas. Bovendien is het leuk en gezellig om in de groep tips uit te wisselen en elkaar te helpen’. Trainster Hilda vertelt:  ‘Ik hoor dat laatste ook  vaak van ‘mijn’ cursisten.  Ze vinden het fijn dat de cursus heel interactief is.

De cursussen worden afgesloten met een certificaat van deelname en een goodiebag vol handige en leuke spulletjes voor je administratie. ‘Natuurlijk gaat het niet om het papiertje en de cadeautjes, maar het is absoluut een leuke afsluiter van de training’, besluit Hilda haar verhaal.

Nieuwe trainingen
Eind oktober start Stichting Knip weer met een nieuwe serie budgettrainingen. Hiervoor is het helaas niet meer mogelijk je aan te melden. Voor het nieuwe jaar zijn er nog wel plekken vrij, die cursus start in januari. In zeven trainingen van twee uur maak je in kleine groepen kennis met allerlei financiële onderdelen. Aan het eind van de training heb je zelf een financiële jaarplanning gemaakt, waarop je per maand kunt aflezen wat er precies heeft plaatsgevonden en wat er nog te komen staat.

Wat kost de training?
Een budgettraining van Stichting Knip is gratis voor inwoners van de gemeentes Emmen, Midden-Drenthe en Midden-Groningen én voor huurders van de woningcorporaties Lefier, Domesta, Woonservice en het Groninger Huis (dus ook uit andere gemeenten).

Waar worden de trainingen gegeven?
De locatie van de trainingen wordt bepaald aan de hand van de aanmeldingen en op een later moment bekend gemaakt. Houd hiervoor de Facebookpagina van Stichting Knip in de gaten.

Aanmelden of meer informatie ?
Wil je je alvast aanmelden voor de training van januari 2019 of heb je een vraag over de stichting en de training, stuur een e-mail naar info@stichtingknip.nl).

*In verband met de privacy zijn de namen van de deelnemers gefingeerd.