Succesvolle thema avond van Stichting Knip

Mooie opkomst en enthousiaste reacties!

Op donderdag 10 oktober jl. vond de tweede ‘Stichting Knip thema avond’ van dit jaar plaats bij PRO Emmen. Stichting Knip mocht ruim 40 deelnemers verwelkomen. De avond stond in het teken van vier workshops die allemaal iets met geld te maken hadden: zo waren er workshops over pensioenen en het werk van een notaris. Ook konden (bijna)18-jarigen een workshop volgen over meerderjarigheid. De workshop ‘financiële problemen de baas’ mocht zich in een grote belangstelling verheugen.

De reacties van de deelnemers waren enthousiast en positief. Ellen* bezocht de workshop ‘wanneer heb je een notaris nodig’; deze werd gegeven door Nathalie Huizing van Veen en Veste Notarissen. ‘Mijn vriend en ik willen een testament laten opstellen omdat we overwegen een huis te kopen. De notaris speelt in beide gevallen een sleutelrol. Interessant om hier meer over te horen’. ‘Ik hoop binnenkort met pensioen te gaan, vertelt 63-jarige Joop* die de workshop van Pauline van Smoorenburg over pensioenen volgde. Ik heb veel informatie rondom de AOW en pensioenen gekregen; toch fijn dat ik iets beter weet waar ik aan toe ben’.

34-jarige Louis* was samen met zijn vriendin Ineke* aanwezig. Ze woonden de workshop ‘financiële problemen de baas’ bij.  Trainster Gerieke Menkveld legde uit dat het hebben van schulden, zolang ze niet problematisch worden, niet tot moeilijkheden hoeft te leiden. Maar hoe voorkom je dat schulden je leven gaan beheersen? Welke vormen van schuldhulpverlening zijn er? Louis*: ‘Het was goed om geïnformeerd te worden over hoe je schulden kunt voorkomen en waar je terecht kunt als je hulp nodig hebt. Voorkomen is beter dan genezen, zeggen we altijd’.

Melvin* (17) en zijn vriend Thom* (17) waren aanwezig bij de workshop ‘Yes! Ik ben eindelijk 18!' Thom: ‘Over 4 maanden word ik 18. Mijn ouders regelen altijd alles’. ‘En betalen ook altijd alles, gast!’, valt zijn vriend Melvin hem lachend bij. ‘Ik had echt nog nooit van zorgtoeslag gehoord’, gaat Thom verder. ‘Nu weet ik in ieder geval waar ik moet zijn én dat ik het zelf moet aanvragen omdat ik dan meerderjarig ben!’. ‘Oh ja, over DUO werd ook verteld. Daar krijg ik volgend schooljaar mee te maken, dan moet ik collegegeld gaan betalen en een studiefinanciering aanvragen. Dat is eigenlijk gewoon een lening, die je later moet terugbetalen. Dat wist ik dus niet’, aldus Melvin.

Ook voor de coaches was de thema avond een succes. ‘Er was net zoals voorgaande edities weer veel interactie met de deelnemers; dat maakt de workshops echt leuk’, vertelt coach Gerieke Menkveld. ‘Er ontstaan mooie gesprekken tijdens de workshops’. Gerieke gaat verder: ‘we willen daarnaast weer ‘dank je wel’  zeggen tegen PRO Emmen. Het is fijn dat zij hun locatie belangeloos aanbieden aan Stichting Knip!’ Gerieke mocht aan deelnemer Herman Schulte twee vrijkaartjes van het nieuwe Aquarena zwembad in Emmen overhandigen; Herman was winnaar van de prijsvraag die onder de deelnemers gehouden was.

De thema avonden vormen een mooie aanvulling op de budgettrainingen die gratis door de Stichting gegeven worden.  Voor meer informatie kun je terecht op de website.  Wil je op de hoogte gehouden worden van thema-avonden en/of de budgettrainingen van Stichting Knip? Volg ons dan op Facebook en Twitter: @stichtingknip.
i.v.m. privacy zijn de namen van de deelnemers gefingeerd