Stichting Knip

Worstelen met je financiën

Uit nieuw onderzoek van het Nibud blijkt dat 40 procent van de Nederlanders moeite heeft met het op orde houden van de financiële administratie.

Zij onderscheiden hierbij twee kwetsbare groepen: de jongvolwassenen van 18-35 jaar en de groep mensen die digitaal minder vaardig zijn. In de publicatie roept het Nibud het bedrijfsleven op meer rekening te houden met medewerkers die digitaal minder vaardig zijn en jongeren meer advies te geven in het overzicht houden over hun financiële verplichtingen.

Renate Slagter van Stichting KnipStichting Knip uit Emmen onderschrijft dit advies volledig en herkent de problematiek die bij deze groepen voorkomt. ‘Veertig procent van de Nederlanders worstelt met de financiële administratie. Dat is nogal een percentage. Heel veel van deze mensen hebben, net zoals u en ik, een baan. Het kampen met financiële problemen heeft dan ook echt niet alleen effect op de thuissituatie’, vertelt Renate Slagter, initiatiefneemster van Stichting Knip. ‘Ook het werk kan lijden onder de gevolgen van het niet op orde hebben van je financiën; het stressniveau stijgt en het ziekteverzuim kan toenemen. Om nog maar niet te zwijgen van de gevolgen van bijvoorbeeld loonbeslag en/of schuldsaneringstrajecten’. Renate sprak hierover met RTV Drenthe in het radioprogramma Drenthe Nu.  ‘We roepen bedrijven op hun ogen open te houden voor en alert te zijn op medewerkers met financiële problemen. Vaak kan het volgen van een korte budgettraining erger voorkomen en de rust terugbrengen in iemands leven’.

Stichting Knip is de specialist als het gaat om laagdrempelige, praktische en doelgerichte financiële trainingen. Zo organiseert de stichting al geruime tijd budgettrainingen waarmee huurders van grote woningcorporaties zoals Lefier, Domesta, Woonservice en het Groninger Huis inzicht krijgen in hun administratie. Ook de gemeenten Emmen en Hoogezand-Sappemeer investeerden in een dergelijk traject en bieden hun inwoners een training van Stichting Knip aan. ‘De investering voor bedrijven in het aanbieden van een budgetcursus is echt een investering in de medewerkers’, gaat Renate Slagter verder. ‘Inzicht in je administratie, je financiën op orde hebben; het geeft zoveel rust. En als goed werkgever gun je dat je medewerkers… én jezelf’, besluit Slagter haar verhaal.

Wilt u meer informatie over het ‘in house’ laten verzorgen van een budgettraining voor uw medewerkers? Neem dan contact op Stichting Knip: Renate Slagter 06 239 396 81 of Gerieke Menkveld 06 200 691 22.

 

 foto: Renate Slagter van Stichting Knip

Meer informatie nodig?

Heb je een vraag over de stichting en over de training neem dan contact met ons op.
Marga Plas
marga@stichtingknip.nl

 

Contactformulier