Stichting Knip

Team Stichting Knip

Stichting Knip verzorgt gratis budgettraining voor alle inwoners van de gemeente Emmen, gemeente Midden-Groningen, Midden-Drenthe, huurders en woningzoekenden van Lefier, Domesta, Woonservice en van het Groninger Huis. Bij Stichting Knip staat de kwaliteit van haar trainingen voorop. Zij werkt daarom uitsluitend samen met goed opgeleide, gecertificeerde en betrokken medewerkers/trainers/coaches, die zich zelf graag aan u voorstellen.

Renate Slagter
Hallo mijn naam is Renate Slagter en ik ben de oprichter van Stichting Knip. Jarenlang ben ik werkzaam geweest bij een grote bank. Op een gegeven moment besloot ik mijn kennis en ervaring op financieel gebied op een andere manier in te zetten. Via vrijwilligerswerk voor de Voedselbank kwam ik in aanraking met mensen die niet rond konden komen, vaak omdat ze schulden hadden. Toen ik me daarin ging verdiepen, bleek dat veel mensen gewoon niet goed weten hoe ze met geld om moeten gaan. Ik ben ervan overtuigd dat je problemen voorkomt als je daar op tijd voorlichting en trainingen over geeft. Het draait allemaal om kennis en bewustwording. Winst van de training is overzicht en dus rust in het hoofd.

Het financiële huishoudboekje kan tegenwoordig erg ingewikkeld in elkaar zitten met alle financiële regelingen. Vroeger  waren deze regelingen er allemaal niet. Toen kreeg je je loon wekelijks in een loonzakje en dit werd verdeeld in verschillende potjes (huur/elektra/eten en drinken/sparen). Wat er daarna overbleef werd besteed aan kleding of leuke dingen. Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn ouders heb geleerd dat je moet sparen en dat je altijd een buffer moet hebben voor onvoorziene nota’s. Dit geeft een heel fijn en rustig gevoel. Hoe mooi zou het zijn dat iedereen de kans en de mogelijkheid krijgt om te leven zonder geldzorgen. Om dit te realiseren wil ik via Stichting Knip zoveel mogelijk informatie met cursisten delen, want leven zonder geldzorgen, dat gun ik iedereen!


Gerieke Menkveld
Ik ben Gerieke Menkveld en ben een gecertificeerde budgetcoach, budgettrainer en schuldhulpverlener. Sinds augustus 2014 geef ik, met veel passie, humor, maar ook zelfspot, budgettrainingen voor Stichting Knip. Mijn drive om dit werk te doen zit met name in het feit dat je echt iets kunt bewerkstelligen in de bewustwording van mensen. Het niet opleggen van zaken, maar juist het benadrukken dat mensen hun eigen keuzes mogen maken binnen hun eigen budget, geeft mensen eigenwaarde en regie over eigen portemonnee. De positieve terugkoppeling die ik hierover van mijn cursisten ontvang, doen mij elke dag weer met veel plezier aan het werk gaan. Indien nodig kunnen we ook, door de prettige samenwerking met allerlei instanties binnen de gemeente Emmen, met warme hand naar elkaar doorverwijzen. Alleen samen kunnen we het verschil maken. Ik ben er dan ook trots op dat ik, samen met mijn fijne collega’s van Stichting Knip en de andere hulpverleningsinstanties, dit geweldige werk mag doen!


Marga Plas
Hoi, mijn naam is Marga Plas en in 1978 ben ik gaan werken bij de toenmalige ABN bank als baliemedewerkster. In 1991 ging de bank fuseren met de buren, de AMRO bank. Vanaf toen was ik medewerkster van ABN AMRO bank. In 2012 was de zoveelste reorganisatie en met drie andere collega's kwam ik thuis te zitten. Ik was er volledig van overtuigd dat er vast wel weer iets op mijn pad zou komen en jawel ... Renate, oud-collega en lieve vriendin, vroeg of ik het leuk zou vinden haar te helpen met de administratie van Stichting Knip. Inmiddels heb ik mijn draai daar goed in gevonden. Ik werk samen met leuke en enthousiaste mensen die het hart op de juiste plek hebben, die iets willen betekenen voor een ander en een helpende hand willen bieden. Stichting Knip is laagdrempelig en ons motto is: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Wil je je aanmelden voor de training of heb je nog vragen, dan kan je bij mij terecht. Zo blijf ik op een leuke manier toch nog een beetje hangen in de financiële wereld. 


Dannielle Mink
Hallo mijn naam is Danniëlle Mink en sinds september 2015 ben ik werkzaam bij Stichting Knip met heel veel plezier. Voor ik bij de Stichting betrokken raakte, werkte ik bij Sedna bij Info & Advies en het Vrijwilligers Servicepunt. Daarvoor heb ik door middel van stage gewerkt bij een andere gemeente in Drenthe als schuldhulpverlener. In december 2016 heb ik mijn certificaat voor schuldhulpverlener en budgetcoach gehaald. Het leuke aan mijn werk vind ik om te zien dat mensen, jong en oud, helemaal opfleuren wanneer zij weer overzicht krijgen in hun eigen financiële situatie. Wanneer alle administratie letterlijk is opgeruimd en het maand- en jaaroverzicht inzichtelijk wordt en er rust in hun hoofd komt, dan valt er veel spanning van hun schouders! Geldzorgen, op welk niveau ook, werkt door in alles, in gezondheid, in relaties, noem maar op en dat gun ik niemand. Financiële zelfredzaamheid is erg belangrijk, maar soms lukt het niet alleen en dan is samenredzaam zijn ook een goed alternatief!


Imara Smit
Hoi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze Stichting Knip site/pagina! Dat is de eerste stap, dapper! Ik ben Imara Smit, jongerencoach bij Stichting Knip. Geld verdienen, leuke dingen doen en sparen voor later, wat een karwei! Toch wil ik samen met jullie door middel van geldlessen en workshops het leuker gaan maken. Elkaar uitdagen en scherp houden, want jullie leren van mij en ik ook zeker van jullie! Nieuwsgierig? App, bel of mail en doe mee aan onze (budget)lessen.
 

 

Pauline van Smorenburg
Het helpen voorkomen en zoeken naar oplossingen voor mensen met financiële problemen, daar ligt mijn passie en uitdaging. Met mijn bancaire achtergrond, financiële deskundigheid en betrokkenheid geef ik als budgetcoach en -trainer met enorm veel plezier budgettrainingen van Stichting Knip. Door de deelnemers o.a. te leren budgetteren, hoe financiële keuzes te maken en een balans te laten vinden in hun inkomsten en uitgaven, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan hun financiële gezondheid, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Mijn motto is: mensen kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken. Met training, coaching en ondersteuning help ik hen graag op weg! 

 


 

Hilda Timmer
Mijn naam is Hilda Timmer en ik werk sinds september 2016 bij Stichting Knip. Door een reorganisatie bij de Rabobank werd ik boventallig. Werkloos worden is niet leuk, maar bied je wel de gelegenheid om te onderzoeken wat je in de toekomst wilt gaan doen. Het is voor mij belangrijk om iets te betekenen voor andere mensen en daarom ben ik de opleiding schuldhulpverlening gaan volgen. Intussen ben ik volledig gecertificeerd en geregistreerd als schuldhulpverlener en budgetcoach. Bij Stichting Knip houd ik me bezig met het geven van presentaties, het geven van budgettrainingen, het geven van geldlessen op scholen, de marktbewerking (wij willen heel graag dat nog meer mensen gebruik kunnen maken van onze budgettrainingen, workshop en geldlessen) en begeleid ik cursisten die naast de training extra hulp nodig hebben. Toen ik begon bij Stichting Knip, heb ik zelf de budgettraining gevolgd en ben daardoor nog enthousiaster geworden over de waarde van deze training. Door het volgen van de training krijg je inzicht en overzicht in jouw eigen financiële situatie, krijg je meer kennis en daardoor vergroot je jouw zelfredzaamheid! Wij vinden dat zelfredzaamheid niet betekent dat je alles zelf kunt, maar dat je weet waar je informatie kunt halen en wie je om hulp kunt vragen. Wat mij enorm aanspreekt aan Stichting Knip is dat het doel van alle activiteiten preventie is en het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen. Wat is er nu mooier dan dit? Ik vind het geweldig, dat ik hier mijn steentje aan kan bijdragen!

 

Meer informatie nodig?

Heb je een vraag over de stichting en over de training neem dan contact met ons op.
Marga Plas
marga@stichtingknip.nl

 

Contactformulier